Streaming

Idén bakom streaming kom egentligen från att få en mer interaktiv upplevelse än vad dåtidens YouTube-klipp gav där utgivaren la ute n film och sedan fick reaktioner/interaktioner över tid.

Idag kan man livesända genom Twitch, Youtube och Facebook (och flera andra) där man får omedelbar reaktion och interaktion. Det råder dock ingen tvekan om att det var Twitch som lyfte spelrelaterad streaming till den nivån det är idag.

Vår Egen Stream

Vi använder själva ett antal kanaler utöver vår huvudkanal PrimaeSport.
Dessa används till organisationens egna events, tävlingar och annat spännande som sker.

Vi arbetar kontinuerligt med sändningsrättigheter för nya events, likaså att sända våra egna lags matcher.

Våra Egna Streamers

Utöver våra egna kanaler så har vi även en uppsättning av individuella streamers.
Detta handlar då om streamers som gör sitt eget innehåll och spelar det dom själva väljer men gör det i samarbete med vår organisation.

Vi ser det som en Win-Win situation där vi kan hjälpa till med marknadsföring och stöttning samtidigt som vi når ut till ännu bredare spektrum av tittare.

Statistik

Twitch har i dagsläget över 100 miljoner unika användare varje månad och ungefär 15 miljoner unika användare dagligen aktiva på sidan.
Det är varje månad ungefär 2.2 miljoner streamers aktiva på Twitch, vilket är en helt galen siffra.

Det finns alltså ingen brist på innehåll vare sig man letar efter en stor titel som CS:GO eller League of Legends, eller om man söker ett mindre spel från en Indie-utvecklare. Publiken finns, och desto mer nischad du är , desto större kommer du bli.